IDIQ CONTRACTS FOR RIGHT OF WAY ACQUISITION & RELOCATION

SERVICES

QUESTIONS AND ANSWERS - FINAL

Please carefully read the advertisement carefully.
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Do sub-consultants need to submit their own form to be attached to the
Prime’s form?

No. If you have sub-consultants, please list any personnel of that sub-
consultant who would work under the contract in section #7 and include
their resume.

On page 4 under Evaluation Criteria, number 4 states that consultants will be
evaluated based on past performance on DOTD real estate projects. Will the
consultant’s score be affected due to never working with DOTD before?
Evaluation Criteria #4 is from the DOTD Consultant Past Performance
Rating (CPPR) System. Consultants without a rating in the CPPR System will
be given a score equal to the statewide average in Right of Way
Negotiation and Title Research.

If consultants have similar experience with other departments of transportation,
would we put that information in section 9 or is it specifically just wanting DOTD
experience?

Section 9 is designated for DOTD real estate experience only. Include all
similar experience (including other DOTSs) in section 10.

On page 5, asterisk at the top of the page states that all consultants will be given
a score of five (5) on evaluation criteria points 3, 5 and 6. Is that stated correctly
that regardless of experience, consultants will receive the maximum points?

Yes, all consultants who meet the minimum requirements of the advertisement
will be given a score of 5 in items 3, 5, and 6 of the Evaluation Criteria.

Are 1099 employees considered sub-consultants? If so, should the 1099 employee
show on his or her resume the name of the company or show themselves as self-
employed.

It is acceptable to list 1099 employees as employees or sub-consultants according
to your firm’s business structure. If a 1099 employee is listed as a sub-consultant,
they may list themselves as self-employed or may show the name of the firm.
Since the contract requires minimum qualifications for 3 different agents, does
that mean those jobs have to be done by separate individuals?

No. One individual may meet all of the minimum requirements.

Will it benefit me to certify myself as a DBE?

This advertisement does not have a DBE goal. Further information on the DOTD
DBE Program can be found on DOTD’s website at:
http://wwwsp.dotd.la.gov/Inside LaDOTD/Divisions/Administration/Compliance/
Pages/DBE_Certification.aspx




